woensdag 25 april 2012

Wat is Neurofeedback?

Het doel van neurotherapie of neurofeedback is het in balans brengen van de hersenactiviteit (hersengolven) in het brein.
Als je laat zien wat het brein doet, blijkt het brein in staat zijn activiteit te beinvloeden. Door beloning bij goed gedrag zullen de hersenen dit gedrag vaker willen vertonen.

Zo is het mogelijk onder andere ADHD/ADD, epilepsie en slaapproblemen sterk te verbeteren. Dat is ook wetenschappelijk onderzocht. Echter, ook andere aandoeningen blijken uitstekend met deze therapie te behandelen. Om een aantal voorbeelden te noemen: migraine, chronische vermoeidheid, burn out, niet aangeboren hersenletsel (bijvoorbeeld een gedeeltelijke verlamming na een beroerte). Maar er zijn nog veel meer aandoeningen die verbeterbaar zijn met neurofeedback.

Doordat bij neurotherapie de hersenactiviteit in kaart wordt gebracht (QEEG) en wordt gevolgd, is het nu mogelijk inzicht te krijgen in de oorzaak van bepaalde klachten. Bij veel klachten blijkt uiteindelijk de oorzaak te liggen in een onevenwichtige verdeling van de hersenactiviteit. Na het herstellen van die verdeling, zijn de klachten (meestal blijvend) weg. En dat zonder dat er medicatie aan te pas is gekomen.

De komende tijd zal ik u, als lezer/volger van dit blog, uitleg geven over een aantal klachten, waarvan tot dusverre werd aangenomen dat deze niet te genezen waren.

Als u naar aanleiding van dit blog vragen heeft, stelt u ze dan via info@braindoc.nl
Algemene informatie over Braindoc.nl zijn te vinden op mijn website www.braindoc.nl

Met vriendelijke groeten,
Braindoc

2 opmerkingen:

 1. hi Lynn,

  zie dat het gelukt is om iets te plaatsen, ontzettend interessant om te lezen, ik zal je zeker blijven volgen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rachel,
   Dank voor je reactie. Leuk dat je blijft volgen. Mocht je er achter komen wat ik moet instellen om de volgers te attenderen op het feit dat ik informatie heb geplaatst, laat het mij dan weten.
   Groetjes
   Lynnette

   Verwijderen